Vliegwieldeksel repareren

Uit Tomoswiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Als je ketting breekt terwijl je rijd wil deze nog wel eens een gat maken in de vliegwieldeksel, hierdoor kan er vet en troep bij het vliegwiel en ontsteking komen. Om dit tegen te gaan kan je een stukje metaal in de vliegwieldeksel kitten.


Benodigdheden:

  • Slijptol/IJzerzaag
  • Hamer
  • Kit en Kitpistool(Geen kit voor in de badkamer, maar lijmkit of carrosserriekit!)
  • Lijmklemmen/Sterke wasknijpers
  • Stukje metaal 2mm dik (ligt aan de grote van het gat hoeveel metaal je nodig hebt)


Stap 1:

Maak een metalen plaatje wat iets groter is dan het gat in de deksel, en buig deze door middel van het slaan met een hamer in de goede vorm(een bankschroef is handig maar niet nodig), zodat deze goed aansluit op het gat in de deksel.


Stap 2:

Maak alles zo schoon mogelijk, en dan leg je het plaatje over het gat heen aan de kant van het vliegwiel! En klem het plaatje vast met de lijmklemmen/sterke wasknijpers.


Stap 3:

Kit alles vast, en voor het gezicht kan je nog even met een natte vinger het kit in een nette vorm vegen. Wacht nu 24 uur, totdat de kit goed uitgehard is, voordat je weer gaat rijden. Eventueel kan je voordat je stap 2 doet als kit smeren op de plekken waar het metalen plaatje tegen de deksel aangedrukt zit (dit hoef niet, maar zorgt er voor dat het plaatje nog steviger vast zit)

Aan het eind moet het er dan zo uitzien: P1030034.JPG P1030035.JPG