Spruitstuk Mina Horizontaal passend maken op Tomos

Uit Tomoswiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Hier dan eindelijk de how-to over een mina horizontaal spruitstuk passend maken op een tomos cilinder. In het begin zit ik eerst te denken om gewoon mijn tomosspruitstuk uit te boren, maar aangezien in een korter en een breder spruitstuk wou kocht ik toch maar eentje voor een scooter. Dit was de mina horizontaal voor een 17,5 mm scooter carburateur. Twee dingen moesten we dus aanpassen, namelijk het spruitstuk op de cilinder passend maken en me carburateur op me spruitstuk (ik had een 16/16 brommer carburateur ). Ik had geen behoefte om een scooter carburateur te kopen aangezien ik die 16/16 net had gekocht. Als je natuurlijk een scooter carburateur neemt hoef je die laatste aanpassing niet te doen.

Mina spruitstuk op tomos gaten afmeten.jpg

Te beginnen waren de onderste schroefgaten precies goed zoals je op de foto ziet. Alleen de bovenste 2 schroefgaten moesten worden geboord/aangepast. Ik koos ervoor om het schroefgat linksboven gewoon naar beneden te frezen. Rechtsboven kon ik gewoon een nieuw gaatjes boren. Dus even aftekenen en boren/frezen maar. Ook moest ik voor me schroefgat rechtsboven een deel van de buis van me spruitstuk wegfrezen omdat ik anders me schroef er alsnog niet in kreeg. Dit zie je wat duidelijk op andere foto. Ook moest ik aan de onderkant er nog een stuk afzagen om hem passend te maken. Hij zou anders tegen me blok aankomen.

Mina spruitstuk passend gemaakt.jpg

Nu heb ik even gekeken hoe me membraan zou komen te staan tegenover de doorlaat van me spruitstuk. Deze bleek dus iets te hoge te zitten vergeleken waar de doorlaat van het membraan zit. Dus zou het membraan niet optimaal benut kunnen worden. Om dit te verhelpen heb ik het spruitstuk iets naar beneden gefreesd.

Mina spruitstuk gat groter voor membraan.jpg

Hierna heb ik me cilinder even van me blok afgehaald (moest, want anders kon je de schroeven er niet in draaien). Ook heb ik het overtollige ijzer er nog afgezaagd. Ziet er niet netjes uit, maar het wordt nog allemaal netjes afgewerkt en krijg nog een likje verf.

Mina spruitstuk gemonteerd op cilinder.jpg

Nu kwam dus het passend maken van de carburateur aan de beurt. Hiervoor heb ik heel lang moeten zoeken. Ben alle winkels afgegaan op zoek naar een ijzeren buis die prijs erin paste. Die ik niet heb gevonden. Ja, er waren er wel een paar maar daar was de binnendiameter weer te klein van. Uiteindelijk toch maar een pvc buisje genomen. Ik vond dit buisje iets te dik dus heb ik hem een beetje uitgefreesd wat heel makkelijk ging. Hierna de binnenkant nog even afgewerkt zodat de benzine er goed door kan stromen. Dit buisje paste niet precies in het spruitstuk, maar dit heb ik opgelost door een wat plakband/tape omheen te doen, zodat hij wat dikkerd word. Hierna paste hij perfect.

Carburateur aansluiting passend mina spruitstuk.jpg

Nu paste dus alles alleen nu carburateur er niet op, omdat die me carterkap raakte. Zwaar zitten denken om me spruitstuk te verlengen maar dat wilde ik juist niet. Oplossing was eigenlijk vrij simpel. Gewoon het rubber gedeelte van het spruitstuk er schuin opzetten. Het was een kleine moeite en het zat ook gewoon nog stevig.

Spruitstuk rubber.jpg

Nu paste hij net. Zie verdere foto’s voor het resultaat...

Mina spruitstuk + rubber gemonteerd op cilinder.jpg

Mina spruitstuk + rubber + carburateur gemonteerd op cilinder.jpg

Ik hoop dat ik jullie een eind op weg heb geholpen door deze how-to. Bij mij ziet er nog niet zo mooi afgewerkt uit. Maar daarom plaats ik het ook. Nu is het aan jullie om het net even wat netter te doen.