Gaskabel vervangen

Uit Tomoswiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Gaskabel vervangen en afstellen

Maak de deksel van de carburateur los en haal hem er van af. Nu kan je de gaskabel los maken. Misschien moet je deksel een beetje schuin houden omdat anders de choke hevel niet los komt.

gaskabel_dellortho_sha_installeren.01.jpg

Pak nu de nieuwe gaskabel en schuif hem door het kabelbocht.

gaskabel_dellortho_sha_installeren.02.jpg

Nu moet je zoiets hebben.

gaskabel_dellortho_sha_installeren.03.jpg

Nu moet het uiteinde van de gaskabel vast worden gemaakt worden aan de gasschuif


gaskabel_dellortho_sha_installeren.04.jpg

het moet ongeveer zo komen.


gaskabel_dellortho_sha_installeren.05.jpg

Als je de andere kant van de gaskabel al aan het handvat vast zit, heb je kans dat veer als strak staat en dat de veer de hele tijd van de gasschuif wilt afspringen. Dit kun je verkomen door bij de gashendel de afstel nippel wat in te draaien waardoor de kabel wat slapper komt de staan.


gaskabel_dellortho_sha_installeren.06.jpg

Nou kun je alles weer terug schuiven in de carburateur. Let op het gasschuif dat alles op zijn plek blijft zitten. Duw de shoke hevel een beetje naar binnen.


gaskabel_dellortho_sha_installeren.07.jpg


Als alles netjes erin zit kun je de gaskabel bij de kabelbocht aantrekken en de buitenkabel tegen in de “nippel” drukken. Nu kunnen we de gaskabel afstellen, dat kunnen we door bij de kabelbocht de nippel wat uit te draaien en bij je gashendel kan dat ook. Draai de nippels net zo lang uit totdat de gasschuif iets omhoog komt. Draai dan de nippel een slag of 2 terug.


Stappenplan

Benodigd gereedschap -Platte schroevendraaier

Stap 1 Haal het zwarte kapje van je carburateur af. Haal de gasschuif van de gaskabel af en trek deze kabel uit de kabelbocht.

Stap2 Doe de nieuwe kabel door het de kabelbocht en maak hem weer vast aan je gasschuif. Plaats alles weer terug in de carburateur zoals het er in zat.