Contactslot op Tomos A35 maken

Uit Tomoswiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Deze uitleg gaat over het maken van een contactslot op een A35, het is vrij simpel, en hebt er niet echt veel kennis van elektra voor nodig.

Benodigdheden

  • 1xOM Eenpolige Sleutelschakelaar | Zie kopje Sleutelschakelaars
  • 1 Mannelijk ampie | Wat is dat?
  • 1 Vrouwelijk ampie | Wat is dat?
  • Speakerdraad/Iets dergelijks, lengte is afhankelijk van waar jij je contactslot wilt hebben.

Sleutelschakelaars

Er zijn vele verschillende soorten sleutelschakelaars verkrijgbaar, dus voordat je er een koopt moet je even een paar dingen weten.

Je hebt een 1XOM Eenpolige Sleutelschakelaar hebben, dit houdt in, dat je 2 schakelstanden hebt, On en Off, bij een 2XOM, heb je off On en On, en dat wil je niet.

Ook moet je van jezelf weten wat je wilt, moet de sleutel er alleen in de Uit stand uit kunnen, of moet hij er in beide standen uit te halen zijn, als je dat weet, kan je naar de elektronicazaak om een sleutelschakelaar te halen, die aan jouw eisen voldoet.

Aansluitschema

Aansluitschema contactslot op A35.jpg Zo ziet het "zwarte signaal draad" eruit op een blok van 2006

Te werk gaan

Stap 1

Je demonteert je linker zijkap, onder de linker zijkap zit de bobine, een zwart kastje waar de bougiekabel uit komt, hier komt ook een rode kabel uit, die naar een zwarte kabel toe gaat, zoals je ziet in de Oude situatie in het aansluitschema.

Deze trek je los, nu neem je het vrouwelijke ampie, en deze knijp je met een tang op een van de 2 draden van de speakerdraad, deze sluit je vervolgens weer aan op de rode draad van de bobine.

Stap 2

Nu moet je een plek vinden voor je contactslot, als je geen cockpit hebt, kan je hem in een van de grote gaten van een lampoor zetten, of in de linker zijkap, en als je een cockpit hebt kan je daar een gat in boren voor het contactslot.


Als je contactslot geplaatst is, kan je verder met stap 3.

Stap 3

De nieuwe kabel die je bij stap 1 gemaakt hebt, moet nu naar een van de aansluitingen van je contactslot, bij het ene contactslot moet je de draad er op solderen, ook kan het een schroefje zijn, of een aansluiting voor een ampie.

Stap 4

Nu maak je vanaf het andere contactpunt van het contactslot, weer een kabel, terug naar de bobine, aan het uiteinde van deze kabel knijp je het mannelijke ampie vast, en deze sluit je aan op de zwarte kabel, waar de rode kabel van de bobine oorspronkelijk heen ging. Zoals in de Nieuwe situatie te zien is, in het aansluitschema.