Cilinderkop afvlakken II

Uit Tomoswiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Ik ga hierbij uit van een standaard cilinderkop, 50cc dus.

In principe kun je dit met een bromcilinderkop en snorcilinderkop doen, al zul je er met een snorkop niet veel van merken. Dit omdat de verbrandingskamer erg groot is, bij een bromkop is deze al een stuk kleiner. Je kun je cilinderkop ook af laten draaien, dit is misschien wel de beste manier om zeker te weten dat het recht wordt. Alleen heeft niet iedereen beschikking tot een draaibank en dan is dit ook een mooie manier om een hd kop te krijgen.

Wat heb je nodig:

  • Een glasplaat, spiegel of iets wat absoluut vlak is.
  • Waterproof schuurpapier, grof, middelmatig, fijn en zeer fijn.
  • Water.
  • De cilinderkop.


Kop schoonmaken

Zorg ervoor dat de kop schoon is, dan gaat je schuurpapier langer mee en het schuurt beter.


Beginnen

Leg het groffe papier op de plaat, evt. vouw je de randen om en leg je die onder de plaat zodat het schuurpapier strak ligt. Begin met schuren, de kant van de cilinder naar beneden wijzend. Haal zoveel mogelijk weg, totdat er nog maar een klein randje overblijft. Af en toe met water het schuursel wegspoelen. Ook moet je ervoor zorgen dat je tijdens het schuren overal evenveel druk uitoefent. Schuur in achtjes en na een paar rondjes draai je de kop een kwartslag en ga je verder.


Fijner schuurpapier

Herhaal stap 2, maar vervang het schuurpapier door een steeds fijner wordende korrel. Ga net zo lang door totdat de rand helemaal weg is, en er 1 groot vlak oppervlak is. Vergeet niet om steeds met water de resten weg te spoelen.


Kop schoonmaken

Maak de kop goed schoon, ook de verbrandingskamer. Eventueel de verbrandingskamer poetsen met zon poetsschijfje voor op de dremel. Hierdoor heb je minder last van roet aanslag.


Squish

De laatste stap. Monteer de kop weer op de cilinder, en meet gelijk de squish op. Deze moet niet kleiner zijn dan 0.6mm, anders heb je grote kans op een gat in je zuiger. Is de squish groter, monteer dan een dunnere koppakking, is de squish kleiner monteer dan een dikkere koppakking.