Bullet demper reviseren

Uit Tomoswiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

De Bullet uitlaat:

Bullet uitlaat.jpg

Na verloop van tijd gaan de aluminium popnagels (meestal onder aan de demper-flens) los zitten. Dit is opzich niet zo een groot probleem maar hij maakt veel herrie en je demper kan er na verloop van tijd zelfs af vallen!

Nu is dat probleem makkelijk op te lossen, maar je hebt de volgende dingen wel nodig,

- Schroevendraaiers(platbek) - een nijptang(of een andere tang met een platte zijde) - Pop nagel tang en Pop nagels 0,5mm (Parkers kunnen ook!) - Demp wol/grof staal wol/glaswol - eventueel een boormachine/ of een spie met hamer. - een lange dunne ronde vijl.

1. Demper flens los maken. Je hebt je uitlaat onder je tomos vandaan gehaald. De losse popnagels gaan naar onderen hangen dus kan je de losse popnagels er zo af knijpen. De vastere popnagels kan je met een schroevendraaier los krikken en dan ook kapot knippen.

Je zult merken dat de demper los in je demper-flens ligt. Dit is de reden dat je tomosje z'n herrie maakt, hij zit normaal met een laspunt vast op je uitlaat

Foto mist

en de andere kant ligt gewoon op de binnen kant van het laatste stukje van je uitlaat(het mondje net boven de flens die ook vast zit met popnagels) Dat laswerk is zo gebroken en dan ligt de demper er los in.

Foto mist

De demper (schoongemaakt)

2. Demper schoonmaken. De demper maak je schoon door de lange vijl er doorheen te raggen. Ook zitten Sommige gaatjes verstopt(vooral aan het begin en einde van de demper) die kan je opnieuw uitboren of met een spijker en een hamer weer kool-vrij maken.

3. Dempwol wikkelen. De dempwol of het grof staalwol/glaswol wikkel je om je demper heen ter dikte van de flens. (geen fijn staalwol want dat vliegt in de fik )

Foto mist

De demper met wol er omheen.

Let op: Hoe strakker je er omheen wikkelt hoe minder de prestaties worden. Wil je goede prestaties behouden gebruik dan grof staalwol en doe alleen het bovenste of onderste deel van de flens inwikkelen.


4. Terug in elkaar zetten De demper met het demp wol in de flens steken zodat een klein stukje van de buis naar buiten komt aan de achterkant van je demper.

Dan de demper over je uitlaat heen schuiven. Zodra je dat hebt gedaan kan je voelen of de onderkant van de demper nog een klein stukje in de uitlaat is gevallen(bij de mond van je uitlaat).

dan de 0,5mm popnagels erin schieten, Of de parkers er goed vast in zetten.(let wel op dat de uitlaat mond niet naar boven wijst ofzo )

Nawoord

- De uitlaat zijn prestaties gaan omlaag naarmate je er dingen strakker omheen wikkelt, grof staalwol behoud het best de prestaties maar dempt minder geluid.Ik heb de demper volledig met dempwol ingepakt, en hij is nog steeds wel snel dus het valt mee.

- De uitlaat maakt aanzienlijk minder herrie dan de bullet normaal maakt.

- Aluminium popnagels gaan na verloop van tijd weer kapot, gebruik stalen.

- Parkers (mits je ze er goed inzet) trillen niet los, sterker nog het is wel makkelijk als hij nog een keer open moet.