Achtergrond kilometerteller veranderen

Uit Tomoswiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Gisteravond zat ik een beetje te kloten met me oude reserve kilometerteller en ik kwam ff op het idee om een nieuw achtergrondje voor de kilometerteller te maken :D. Het ding week 5-10 kilometer pur uur af vergeleken met me digitale teller, ik wil ook een mph meter hebben en de kilometerstand klopte niet dus ik dacht, dat kan ik allemaal tegelijk oplossen :'). Ik die kilometerteller gesloopt (schroevendraaier onder de rand van de kilometerteller en dat daar buiten duwen) en het binnenste gedeelte eruit gehaalt, achter me pc gaan zitten en photoshop opgestart. toen heb ik ff alle maten in photoshop in mm gezet, een bestand gemaakt van 52.5mm bij 52.5mm in 300dpi, en aan de slag dan maar.

Hier alle stappen die ik heb gemaakt:

  • Eerst had ik een cirkeltje gemaakt van de buitenkant van de kilometerteller
  • Daarna heb ik een stip gemaakt van waar het kilometertellerwijzer doorheen moet komen (staat 3mm van de bovenkant en 2.6mm van de zijkant)
  • Daarna heb ik lijntjes gemaakt om aan te geven waar het cirkeltje moet komen waar de kilometertellerwijzer overheen gaat (het midden van de lijntjes staat 17mm af van de kilometertellerwijzerstip)
  • Daarna een circeltje gemaakt van waar de tellerwijzer overheen gaat mbh de lijntjes
  • Daarna aan de buitenkant van het kilometertellerwijzercirceltje lijntjes gemaakt van hoeveel km/h hij moet aangeven. (elke 22.5 graden staat een aantal met kilometers)
  • Al de waardes aangegeven, de mijl per uur stokjes gemaakt en aangegeven (mbv de kilometer stokjes) en met photoshop ingekleurt en versiert :D

Als de waardes al heel goed kloppen van je kilometerteller dan moet je ff bij 10 beginnen als tweede waarde en dan met +5 doortellen, mijn kilometerteller week zon 5 km af dus ik ben gewoon met 5 begonnen. en ik heb mijn kilometerstand weggelaten :P

Dan print je hem uit en dan maak je een gat van 2mm in de diameter bij de kilometertellerstip, knip een lijn van buiten naar binnen (ik ben van de 0 waarde naar de binnenkant geknipt) omdat het buisje van de kilometertellerwijzer daar doorheen moet. en knip evt. de kilometerstand uit. Daarna maakt je een gat voor het stokje dat de wijzer tegenhoud, probeer hem eventjes op je teller. Duw de wijzer eventjes naar de 25 en kijk of hij soepel terug gaat. (als hij dat niet doet is het gat van de kilometerteller stip te klein!). Daarna haal je de 2 piepkleine schroefjes van de kilometerteller af en maak dan weer 2 gaten in het papier om die schroefjes doorheen te kunnen doen. en daarna lijmen of creatief met plakband.

Je kilometertellerlicht werkt mischien niet goed meer met deze achtergrond erop.