Vastgeroeste cilinder demonteren

Uit Tomoswiki
Versie door MichielWolthaus (overleg | bijdragen) op 17 mei 2011 om 10:48
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Stel je wilt een snellere cilinder op je tomos zetten of je uitlaatpoort cleanen, dan moet dus je cilinder er af. Nu kom je er achter dat je cilinder vastgeroest is aan de draadeinden en je krijgt hem er met geen mogelijkheid meer af.

Vastgeroeste cilinder demonteren 1.png

Meestal zit de cilinder vastgeroest aan de twee onderste draadeinden. Het eerste wat je doet is zoveel mogelijk vuil en roest wegkrabben met een spijker of scherp voorwerp, en dan zet je alles in de kruipolie. Als je geen kruipolie hebt kan je ook een beetje mengsmering gebruiken.

Vastgeroeste cilinder demonteren 2.png

Het volgende wat je nodig hebt is een m6 of m8 draadeind met een moer en een grote carrosseriering.

Vastgeroeste cilinder demonteren 3.png

De moer en de ring komen onder de cilinder en het is handig er nog een plaatje onder te stoppen anders beschadigd je blok.

Vastgeroeste cilinder demonteren 4.png Vastgeroeste cilinder demonteren 5.png

Als het geheel op zijn plaats zit kan je de moer omhoog draaien en omdat het draadeind tegen het blok aankomt zal de moer de cilinder omhoog duwen. Doe dit wel om en om en gelijkmatig anders gaat het wringen in de aansluiting met het carter.

Vastgeroeste cilinder demonteren 6.png


Let er wel op dat je niet alles naar de klote draait dus als je merkt dat het echt niet gaat draai dan niet verder anders draai je je blok kapot.