Schakelaar oud

Uit Tomoswiki
Versie door Tomosadmin (overleg | bijdragen) op 2 jul 2009 om 20:09 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Gewaardeerde Forummers, Allengs mijn bezigheden om mijn Tomosje heen schoot er ineens in mijn gedachte dat er eigenlijk weinig over specifieke elektriciteit dingen be…')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Gewaardeerde Forummers,

Allengs mijn bezigheden om mijn Tomosje heen schoot er ineens in mijn gedachte dat er eigenlijk weinig over specifieke elektriciteit dingen beschreven staan. En er wordt toch wel eens om gevraagd, hoe iets aangesloten zit of iets dergelijks. Daar op voortbordurend dacht ik mij me zelf, laat ik eens met de schakelaar op het stuur beginnen. Wel, … dat is simpel. Maar als je niet in de electriciteit zit, dan kan dat lastig zijn.

Dus om te beginnen heb ik de schakelaar op het stuur gefotografeerd, toen gedemonteerd en omgedraaid. Toen weer gefotografeerd en uitgezocht hoe het precies zit. En dat weer opgetekend en uitgewerkt. Restte mij nog slecht om “even” een tekeningetje op de Pc te maken. Wel, … dat is ook gelukt. Dus als iemand iets wil weten hoe het zit met de elektriciteit in de buurt van het stuur, dan kan hij de tekening in ogenschouw nemen. En een kind doet de was.

Verder zal ik me nog “even” bezig houden met een duidelijk elektrisch schema hoe de bedrading loopt. Maar dat zal wel in de komende week komen.

Tot zover van dienst geweest en met vriendelijke groeten verblijf ik weer,

Foto van mijn schakelaar.

http://silvercolin.homeftp.net/pa/DSC05173(Small).jpg

Foto van mijn tekening.

http://silvercolin.homeftp.net/pa/DSC01801.jpg


Valt nog te melden dat bij het uit zetten van de Tomos op de schakelaar, de zwarte draad wordt doorverbonden met de groene draad. En dat bij het toeteren de knop op de schakelaar, dan de bruine draad doorverbindt met de groene draad.

En als laatste valt te melden dat de gele draad die op de toeter zit, wel de rechtsstreekse 12 V. gelijkspanning is die van de spanningsregelaar af komt.

Het bovenstaande artikel stond eerst op het Forum, deze pagina is automatisch gegenereerd naar wiki opmaak. Voel je vrij om de pagina aan te passen.